Oglaševanje

Slavni chef Gordon Ramsay šokiran nad računom v restavraciji: "Kaj za vraga je to?"

author
A. G.
15. nov 2025. 05:03
Gordon Ramsay z ženo Tano
Foto: PROFIMEDIA

Slavni britanski chef Gordon Ramsay, znan po ostrih besedah v kulinaričnih serijah, je doživel nepričakovano presenečenje. Čeprav je vajen luksuznih večerij in visokih cen v svojih restavracijah, ga je račun za eno samo jed popolnoma šokiral.

Oglaševanje

Slavni britanski chef Gordon Ramsay, ki stoji za številnimi restavracijami, ki skupaj premorejo osem Michelinovih zvezdic, je pred nekaj meseci doživel nenavadno presenečenje – in to na rojstnodnevni zabavi svoje žene Tane v Cannesu. Čeprav je Ramsay vajen luksuznih kulinaričnih doživetij in visokih cen v svojih restavracijah, ga je znesek za eno jed vseeno šokiral.

Na slavju, posvečenem njegovi ženi, je Ramsay zanjo naročil njeno najljubšo jed – jastoga. "Sedela sva v hotelu v Cannesu, ona je jedla jastoga, ker ga obožuje. To je poslastica za njen rojstni dan," je za LadBible pojasnil Ramsay. A ko je zagledal račun, je ostal odprtih ust: jed je stala kar 220 evrov.

"Nisem človek, ki bi štel vsak evro, in nikoli ne dvomim o računih. A 220 evrov, kaj za vraga se dogaja. Res ne vem, kaj naj rečem," je dodal. Ker njegova žena ni mogla pojesti vsega, je chef preostanek pojedel sam, da hrana ne bi šla v nič. "Če bi moja mama vedela, da sem za glavno jed v Franciji plačal 220 evrov, bi me zagotovo udarila po zadnjici. Toliko denarja ne porabi za cel mesec nakupovanja," je še dodal z značilnim humorjem.

Jedi, ki jih raje ne naročajte

Poleg anekdote o dragoceni morski dobroti je Ramsay delil tudi nekaj kulinaričnih nasvetov za obiskovalce restavracij.

V intervjuju za revijo Town & Country je svetoval, da se je bolje izogibati jedem s seznama dnevnih specialitet, še posebej "juhi dneva". "Vprašajte, kakšna je bila juha včeraj. Morda boste dobili juho meseca," je pojasnil. Njegov glavni nasvet: ne zaupajte preveč dolgim seznamom dnevnih posebnih ponudb – pogosto so te tam samo zato, da se hitro porabijo.

Poleg tega Ramsay opozarja na pasti marketinških trikov: bodite previdni pri restavracijah, ki se hvalijo, da imajo "slavno" ali "najboljšo" hrano v državi, če za tem ni nobenega preverljivega dokaza.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih